top of page

Politica de Retur

DREPTUL DE RETRAGERE

 

Potrivit OUG 34/2014, dacă sunteți consumator (persoana fizică) aveți dreptul de vă retrage din contract, fără vreun motiv anume în termen de 14 zile din ziua în care dumneavoastră sau o terță parte mandatată de dumneavoastră, alta decât transportatorul, a intrat în posesia fizică a produselor. Persoanele juridice nu beneficiază de dreptul de retragere.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. În acest scop, puteţi folosi formularul din Anexă pe care îl puteți transmite la adresa de e-mail comenzi.carmita@gmail.com. Folosirea formularului nu este obligatorie.

 

Datele noastre:

CARMITA CLASSIC SRL

sediul social: Alba Iulia str. Arnsberg nr. 36, județul Alba

e-mail: comenzi.carmita@gmail.com

 

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

 

Consecinţele retragerii

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi bunurile sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi bunurile, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Expediaţi bunurile la adresa noastră (Alba Iulia str. Arnsberg nr. 36, județul Alba ) fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă bunurile sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. În caz de returnare, va trebui să suportaţi costul direct al returnării bunurilor.

 

Veți returna produsele și veți primi banii înapoi, însă costurile cu transportul vor fi suportate de dumneavoastră. Banii vor fi returnați în maxim 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia de retragere.  Ne puteți furniza un cont bancar pentru a efectua rambursarea sau putem agrea, de comun acord, o altă metodă de rambursare.

 

Dacă produsele se vor returna integral, costul transportului inițial va fi rambursat. Dacă se va proceda la o returnare parțială, costul transportului inițial nu va fi returnat. În cazul unei returnări, rămâneți responsabili pentru orice degradare sau diminuare a valorii produselor.

 

Dreptul de retragere nu se aplică în următoarele cazuri [enumerare neexhaustivă]: (1) contracte de furnizare a mărfurilor care nu sunt prefabricate și au fost fabricate pe baza unei alegeri personale sau în conformitate cu specificațiile clientului sau orice bunuri adaptate la cerințele personale ale clientului; (2) contracte pentru furnizarea de bunuri adaptate clientului și bunuri vândute pe metru (cabluri vândute pe contor, lanțuri vândute pe contor etc.); (3) contracte de furnizare a mărfurilor sigilate care nu sunt eligibile pentru returnare din motive legate de igienă sau de protecția sănătății (de exemplu căști In-ear etc.); (4) contracte pentru furnizarea de înregistrări audio sau video sau software de calculator într-un pachet sigilat, cu condiția ca sigilarea la livrare să fi fost încălcată; (5) contracte pentru furnizarea de literatură (cărți, reviste, partituri, tablaturi); (6) vânzarea de mărfuri, care ar putea fi, datorită naturii lor, inseparabile în amestec cu alte mărfuri după livrare; (7) vânzarea de bunuri realizate în funcție de cerințele specifice ale consumatorului, bunuri adaptate sau bunuri destinate special unui singur consumator.

ANEXĂ

Model formular de retragere

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriți să vă retrageți din contract.

Către:   CARMITA CLASSIC SRL

Sediul: Alba Iulia str. Arnsberg nr. 36, Județul Alba

E-mail:  comenzi.carmita@gmail.com

Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vânzarea următoarelor bunuri:            ________________

Comandate la/primite la (*)         _______________

Numele consumatorului _________________

Adresa consumatorului _________________

Semnătura consumatorului (doar în cazul în care acest formular este notificat în scris) __________

Data _______________

 

(*) A se elimina după caz

bottom of page